ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΟ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2019 – Γίνε Ήρωας Καρδιάς

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταξύ των οποίων οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά.

Υπό την εποπτεία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και τη στήριξη της UEFA, η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου και στόχο έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών οργανισμών, να προστατεύουν την καρδιά τους και να βελτιώνουν τον τρόπο ζωής τους.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις ευθύνονται για σχεδόν το ήμισυ των θανάτων από μη μεταδοτικές ασθένειες, γεγονός που τις καθιστά πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να χάνονται πρόωρα κάθε χρόνο 17,9 εκατομμύρια ζωές. Δυσχεραίνουν επίσης τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ζουν με κάποια καρδιαγγειακή πάθηση.

Τα καλά νέα είναι ότι με ορισμένες απλές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε όλοι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το εύρος των καρδιαγγειακών παθήσεων στη ζωή μας. Φέτος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητάει από όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να δώσουν μια υπόσχεση. Μεταξύ άλλων:

  • Να υποσχεθούν στις οικογένειές τους ότι θα τρέφονται πιο υγιεινά.
  • Να υποσχεθούν στα παιδιά τους να αθλούνται περισσότερο και να έχουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.
  • Οι φίλαθλοι να υποσχεθούν ότι θα περπατούν περισσότερο και θα χρησιμοποιούν ποδήλατα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς όταν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.
  • Οι ποδοσφαιριστές να υποσχεθούν να χρησιμοποιήσουν την ισχύ του ποδοσφαίρου για να ενθαρρύνουν τον κόσμο να ζει πιο υγιεινά.
  • Οι ποδοσφαιρικοί φορείς και οργανισμοί να υποσχεθούν ότι θα προστατεύουν τους φιλάθλους από το παθητικό κάπνισμα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου.

Όλοι μαζί μπορούμε να εκπαιδεύσουμε, να εμπνεύσουμε και να δώσουμε το κίνητρο ώστε όλοι να διατηρούν τις καρδιές τους υγιείς ενώ τους ενθαρρύνουμε να λειτουργούν και οι ίδιοι ως πρότυπα. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια παγκόσμια κοινότητα από ήρωες της καρδιάς.

Με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και στους χώρους στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε, μπορούμε να έχουμε θετική επίδραση στην υγεία μας και στην υγεία των μελών των κοινοτήτων μας.

Ευάγγελος Γραμμένος, Πρόεδρος Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Η υγιεινή διατροφή και η διαρκής άσκηση αποτελούν για το σύνολο της κοινωνίας το μέσο για μακροημέρευση και υγιή διαβίωση. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει αποστολή να ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση όλων των ανθρώπων για την εμπέδωση υγιούς τρόπου ζωής. Προστατεύοντας τον εαυτό μας συνεισφέρουμε όλοι στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής μας».

Γίνετε και εσείς μέλος και μοιραστείτε την υπόσχεσή σας τραβώντας μια φωτογραφία στην οποία θα σχηματίζετε το σήμα της καρδιάς < ♥ > και μοιραστείτε τη στα social media με το hashtag #WorldHeartDay.

Facebook: /worldheartday

Twitter: @worldheartfed

Instagram: @worldheartday